En krone billigere drikkevand i 2020

09-12-2019

Det er muligheder inden for lovgivningens rammer, effektiv drift og afslutningen på låneafdrag, der i 2020 betyder, at vi nu kan betale en
krone mindre pr. m3 for vores dyrebare drikkevand.

Fra en vandtakst i 2019 på 59,25 kr. pr. m3 kan vi i det nye år se frem til at spare en krone pr. m3 med en vandtakst på 58,25 kr. pr. m3.

– Når vi fastsætter prisen på vand og spildevand, er lovgivningen rimelig kompleks, fortæller Ebbe Rosenberg, der er formand for Ishøj Forsyning. – Der er en stor andel af prisen, som er ens for hele Danmark, og så er der den del, som vi reelt har en indflydelse på. Vores lavere pris i 2020 skyldes dels mulighederne inden for vores lovgivning. Samtidig kan vi trække vejret lidt lettere, da vi er færdige med at tilbagebetale et lån, fra da Ishøj Forsyning blev stiftet i 2010. Endelig effektiviserer vi alt det, vi kan i forhold til den daglige drift.

Vi har meget godt i vente fra vores vandværk

– Vi har mange planer og visioner for den fremtidige vandforsyning. I første omgang åbner vores eget vandværk i 2021. Vi synes, det giver virkelig god mening, at vi bruger vores lokale vandressourcer i Ishøj til at sikre vores fremtidige vandpriser. Værket er også forberedt til at tilbyde det bløde, kalkfrie vand til alle borgere i Ishøj. Fremtiden byder også på fornuftige investeringer i vores ledningsnet og i klimatilpasning, sådan at vi alle kan bo sikkert i forhold til fremtidens større mængder af regnvand, slutter Ebbe Rosenberg.

Den samlede pris for dit vandforbrug i Ishøj kommer således til at se sådan ud, hvis du er …