Første spadestik til Ishøjs nye vandværk er taget

12-03-2020

En tidlig forårsdag blev der taget første spadestik til Ishøjs nye vandværk. Der var en fornøjelig stemning med besøg fra både borgmester, bestyrelsen i Ishøj Forsyning, entreprenører, børnehavebørn fra Elverhøj og lokale vandværksinteresserede.

Direktør Erling Skovgaard-Holm fra Ishøj Forsyning bød et første spadestik til Ishøjs nye vandværk velkomment. Det er en begivenhed, som både er fremtidssikret, kunstnerisk og fornøjelig. I dag startede både gravearbejdet til det nye vandværk, og børn fra børnehuset i Elverhøj begyndte, som vandværkets fremtidige brugere, på vandværkets første stykke vandværkskunst.

 

På fotoet ser du bagerst til venstre formand
for Ishøj Forsyning Ebbe Rosenberg,
og siddende er næstformand Henning Bjerre,
i midten direktør Erling Skovgaard-Holm og
til højre Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp.

 

Ideel placering

– Det er et vandværk, der kommer til at ligge helt ideelt her på grunden tæt på et uudnyttet  grundvandsområde ved Tranegilde Mark, fortalte borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp. – I Ishøj har vandet altid været vores råstof. I en tid med super-sygehuse, super-børnehaver og større sammenslutninger af vandselskaber har vi længe talt om at bygge noget så lokalt som vores eget vandværk. Det har været et projekt, som var næsten lige ved ikke at lykkes på grund af for høje priser. Jeg er derfor særlig glad for, at vi i dag kan stikke spaden i jorden og begynde at forsyne Ishøj-borgere med noget så lokalt som Ishøj-vand.

– Jeg synes også, at det er en sjov tanke, at vi ikke er de første, der har fået den gode idé at drikke lokalt vand, fortsatte Ebbe Rosenberg talen til første spadestik. – Kroppedal Museum har fundet spor tilbage fra Ishøj-borgere, der for godt 2.500 år siden fik vand fra kilder her på grunden, som vi også skal drikke fra i fremtiden. I det hele taget er vandværket på alle måder en investering i vores fremtid. Generelt forventer vi, at vandpriserne stiger i vores område, men ved at bygge vores eget vandværk og hente vand op fra egne kilder får vi en besparelse i forhold til, hvis vi fortsætter med kun at købe vand fra andre. Derudover er vandværket gjort klar til i fremtiden at levere det mere bløde vand med mindre kalk til alle borgere i Ishøj. Til at hjælpe os med opgaven er Niras valgt som rådgivende ingeniører. Niras har være rådgivere i forbindelse med opførelse af flere vandværker rundt om i landet, og vi ved, at de kan leve op til vores fokus på forsynings- og drikkevandssikkerhed.

 

Ebbe Rosenberg godt på vej til spadestik. På midterste foto ses civilingeniør på vandværket Tina Braunstein med Mikkel fra den lokale dagpleje. I baggrunden har også borgmester Ole Bjørstorp grebet spaden og er godt på vej.
På fotoet yderst til venstre tager formand for forsyningen Ebbe Rosenberg, Borgmester Ole Bjørstorp, Sarah, Mira, Uzair og de andre børnehavehavebørn spaderne i hånden og tager første spadestik til fremtidens nye vandværk.

Indimellem taler, spadestik og pølsehorn bliver der arbejdet flittigt på vandværkets fremtidige kunstværk af vandværkets fremtidige brugere: børnehavebørnene Sarah, Mira, Theodor, Uzair, Karla, Izabella, Freja og Naya fra Børnehuset Elverhøj, der her også får hjælp af Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp. Kunstværket kan du se i vandværket, når det står klar til foråret/sommeren i 2021.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få sidste nyt om Ishøjs nye vandværk, informationer, invitationer m.m.