RUTE 2: STRANDOMRÅDET, ARKEN OG TROLDETUR

Klimatur på ca. 5 km.
STRAND, KULTUR, CAFÉLIV OG ØHOP

Se film om turen
Læs/print folder om Ishøj Forsynings klimature
Få ruten til gps her
(zoom ind på Ishøj og vælg vandring/cykling og find klimatur 2)

Ruten leder forbi Store Vejleå Sluse og Strandparken/ strandområdet, der er et stort klimatilpasningsprojekt, der skal forhindre oversvømmelse af boligområderne.
Denne rute er rig på kultur i form af kunstmuseet Arken, der er caféer, udendørs legepladser og mulighed for at se en vaskeægte kæmpetrold, Oscar Under Broen. Du kan også tage en dukkert på Ishøj Strand.

KLIMASTOPPESTEDERBESØGSSTEDER OG SEVÆRDIGHEDER
1. Nødpumpestationen. Når der er højvande i Køge Bugt lukker slusen automatisk. Hvis der har været meget kraftig regn, og vandet derfor står højt i Store Vejleå, starter nødpumpestationen. Ved hjælp af en stor turbine flyttes der 2 m3 vand i sekundet. Nødpumpestationen sikrer dermed at huse og veje langs Store Vejleå ikke bliver oversvømmet.1. Besøg Arken, Museum for Moderne Kunst. Samlingen indeholder mere end 400 værker. I landskabet omkring Arken kan du gå på opdagelse i udendørs kunstudstillinger. Her finder du også Ishøj Strand, caféer og legeplads.
2. Store Vejleå Sluse.2. Se, om du kan trampe på Oscar Under Broen, som er en Vestegnens seks glemte kæmper, der bor under broen mellem Jægersø og Lille Vejlesø.
3. I 2007 blev strandområdet oversvømmet efter et kraftigt skybrud. Det tog otte år at klimasikre området med 11 km nye regn-vandsledninger, 600 klimabrønde og ca. 20 km. render i chausseésten til at opsamle regnvand fra vejene.3. Besøg en legeplads og fitnessbane.

VÆRD AT VIDE:
Parkering: Hvis du er i bil, kan du tage afkørsel 6 mod Ishøj og evt. holde på Arkens parkeringsplads.
Rutens beskaffenhed: Mest asfalt og nem at færdes på.
Længde: Ca. 5 km.

Læs mere om Strandparken