Klimaruterne i Ishøj er nu åbne

02-09-2021

Næsten som en understregning af behovet for klimatilpasningsprojekter var vejret gråt, dryppende, koldt og blæsende på en af sommerens sidste dage, da klimaruterne i Ishøj blev markeret for åbne.

”Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ve’ det, for nu at citere Osvald Helmuth,” siger formand for Ishøj Forsyning Ebbe Rosenberg om klimatilpasningsprojekterne i Ishøj. ”Ofte foregår klimatilpasning under jorden med opdatering af vores afløbssystemer. Men vores klimatilpasningsprojekter, over jorden, har alle nu mulighed for at se og få viden om ved at bevæge sig ud i det grønne og blå på fire klimaruter rundtom i Ishøj. Det er projekter, der er sat i værk for at beskytte os mod de store mængder vand og klimaændringerne,” siger Ebbe Rosenberg.

De fire klimaruter kan opleves samlet og hver for sig og er fra 4 til 6,5 km lange. Ruterne ligger omkring Ishøj Landsbysø og -skov, ARKEN, Tranegilde og ved Ishøj Sø. Man kan finde vej på klimaruterne ved at følge skiltene med de blå vanddråber i naturen, og man kan både se film, få ruten til gps og læse alt om ruterne på Ishøj Forsynings hjemmeside under ”Klimaklar”.

Til indvielsen af klimaruterne trodsede både Ishøj Naturcenter ved pumpestationen ved Store Vejleå i Tranegilde, FDF-spejderne ved Ishøj Sø og byrådsmedlem Merete Amdisen ved klimaruten omkring ARKEN vores til tider lidt utilregnelige klima.

På billedet øverst ser du Ishøj Naturcenter, der hjalp til med at komme godt afsted på klimatur, og som var klar til dele viden om naturen. På billedet nederst til venstre ses byrådsmedlem Merete Amdisen, der havde bevæget sig ud i det blæsende, grå sommervejr for at se åbningen af klimaruterne. FDF-spejderne (på billedet nederst til højre) var klar med aktiviteter, der satte fokus på vand og vandforbrug.