Grundvand er ikke bare grundvand

Når man taler om grundvand, taler man både om det grundvand, som ligger tæt på overfladen, og det grundvand, som ligger dybt nede i jorden.

På grund af vores klimaforandringer har vi fået meget voldsommere vejr med massive mængder af regn og sne. Det gør, at vores haver og kældre kan blive oversvømmet, og vi oftere tager gummistøvlerne på og snakker om, at grundvandet står højt. Det er ikke det grundvand, som vi drikker.

Det grundvand, som vi drikker, er regn og sne, der er sivet ned gennem lag af sand, grus, ler og kalk og har gemt sig i små hulrum. Det er en proces, som tager mange år i vores område, og som i øvrigt er naturens egen måde at rense vores vand på.

Vandbehandling

Det grundvand, som vi drikker, pumper vi op på vandværker, hvor det bliver iltet og filtreret, hvorefter det pumpes ud til forbrugerne som drikkevand.

I Ishøj bruger vi ca. 1,1 mio. m³ vand om året. Vi pumper hvert år 7-800.000 m³ vand op fra Tranegilde Mark til vores eget vandværk i Ishøj Landsby. På den måde bruger vi vores lokale vandressourcer. Resten af drikkevandet køber vi fra HOFOR’s vandværkved Thorsbro, der også ligger i Ishøj, og i enkelte tilfælde køber vi også vand fra HOFOR’s vandværk ved Regnemark.

Læs mere om kvaliteten af vores drikkevand her.