Ishøj Sø

RUTE 4: ISHØJ VANDVÆRK, LANDSBYSØ OG NATURPARK

ISHØJ VANDVÆRK, LANDSBYSØ OG NATURPARK. Klimatur på ca. 5 km. Ishøjs nye vandværk har fra 2021 forsynet Ishøjs borgere med vand fra egne kilder. Fra vandværksgrunden leder en sti til Landsbyskoven, hvor der er plantet 100.000 træer i en 26 hektar stor, ny skov. Landsbysøen og -skoven er et godt eksempel på, hvordan et klimatilpasningsprojekt kan få bekymringer om skybrud og oversvømmelser af Ishøj Landsby og industriområdet til at gå hånd i hånd med en løsning om attraktive naturområder. På denne tur kommer du også forbi Pilemølle Naturpark og gadekæret i Ishøj Landsby.

KLIMASTOPPESTEDER
markeret med vanddråbe på kortet nedenfor.
BESØGSSTEDER/SEVÆRDIGHEDER
markeret med kultursymbol på kortet nedenfor.
Klimastop 1. 
Ishøjs eget vandværk har siden 2021 leveret Ishøj-vand til Ishøj-borgere. Det er vand af så fin kvalitet, at det kun kræver iltning og filtrering, inden det kan drikkes.

1. I Landsbyskoven kan du gå en tur imellem 100.000 træer i en 26 hektar stor, ny skov. Et stisystem slynger sig gennem de forskellige skovstykker, som hver især byder på deres helt egen oplevelse.

I den vestlige del af Landsbyskoven er der gjort plads til de firbenede venner med en hundeskov.

Landsbysøen er af Realdania blevet udvalgt til at være en af Danmarks 100 bedste klimatilpasningsprojekter. Læs mere her.
Klimastop 2. 
Landsbysøen fungerer som et kæmpe regnvandsbassin med en kapacitet på 16.500 m3 vand.
 
Klimastop 3. 
Pilemølle Naturpark renser og tilbageholder regnvandet fra Pilemølles erhvervsområde inden det ledes ud til Lille Vejleå.
 
Klimastop 4. 
De åbne vandrender samler regnvandet fra Kirkebjerggård til bassinet. Når bassinet er fyldt, løber vandet gennem en ledning under Ishøj Bygade over til de åbne render, der udmunder i de to anlagte bassiner ved gadekæret.
 

Se film om turen
Læs/print folder om Ishøj Forsynings klimature
Få ruten til gps her (zoom ind på Ishøj og vælg vandring/cykling og find klimatur 4)

Værd at vide:

Parkering: Hvis du er i bil, kan du tage afkørsel 6 mod Ishøj og parkere ved hundeskoven i starten af Ishøj Bygade.
Rutens beskaffenhed: Mest grus. Det kan bumpe lidt, hvis du er på cykel.
Længde: Ca. 5 km.

Rute 4, klimatur