Fjernvarme

Hvad er fjernvarme?

Fjernvarme løser behovet for varmt vand og varme i din bolig på en sikker og effektiv måde til en konkurrencedygtig pris.

Inden år 2030 skal Ishøj Kommune have omlagt varmen fra fossile brændstoffer, som gas og olie, til andre, grønne opvarmningsformer som fjernvarme.

Fjernvarme er: 

 

 

Fjernvarme er non-profit

Ingen skal tjene penge på fjernvarme. Udgifter og indtægter skal balancere og "hvile i sig selv", hvilket betyder, at fjernvarme er non-profit og evt. overskud betales tilbage til kunderne/forbrugerne.

Fjernvarme er baseret på:

85 % af varmen fra VEKS er baseret på CO2-neutral, certificeret, bæredygtig biomasse.

Hvordan opvarmes fjernvarme på varmeværket?

På VEKS, Vestegnens Kraftvarmeselskab, opvarmes vandet ved fx at afbrænde affald og biomasse eller ved at bruge overskudsvarmen fra industrien, varmepumper, solvarme, elvarme, vindmøller. Der bruges mindre og mindre af de fossile brændsler som gas, olie og kul til at opvarme fjernvarmen. På Ishøj Varmeværk opvarmes fjernvarmevandet med træpiller. 
 

Hvad er en fjernvarmeunit/et fjernvarmeanlæg?

En fjernvarmeunit/et fjernvarmeanlæg fungerer som et anlæg, der leder og fordeler det varme vand fra varmeværket til opvarmning af dit hus og brugsvand i din bolig - og tilbage igen. 

FEM fordele ved fjernvarme

  1. Stabil og sikker levering af varme
  2. Fjernvarme er støjsvag levering  af varme
  3. En fjernvarmeunit/fjernvarmeanlæg kræver kun lidt vedligeholdelse (der skal fx ikke fyldes brændsel på en fjernvarmeunit, og komponenterne har en lang levetid.)
  4. Fjernvarme er brugervenligt (du skal kun regulere rumtemperaturen – resten sker automatisk)
  5. God og stabil fjernvarmepris, hvor der ikke skal tjenes penge på at levere fjernvarme til dig.

 

Se flere svar på ofte stillede spørgsmål om fjernvarme

Tilmeld dig fjernvarme her

 

Varme til Ishøj

Ishøj Varmeværk har siden 1. juli 2023 være en del af Ishøj Forsyning. Varmeværket blev etableret i 1982 og fungerer som back-up for VEKS, der er Vestegnens Kraftvarmeselskab og hovedleverandør af fjernvarmen til Ishøj Kommune. Ishøj Varmeværk forsyner ca. 5.200 husstande samt skoler, Ishøj Svømmehal, Ishøj Rådhus og Ishøj By Center med miljøvenlig fjernvarme.