Ofte stillede spørgsmål om fjernvarme

Her kan du se svar på de spørgsmål, som vi får flest af om fjernvarme.

Hvad koster fjernvarme?

Se priser for fjernvarme her.

Hvad er fjernvarme?

Overordnet er fjernvarme varmt vand, som via et isoleret rørsystem i jorden forsyner varme til boligerne. Det varme vand bruges både til opvarmning via radiatorerne, gulvvarme og til varmt vand i vandhaner, brusere og badekar. Når fjernvarmevandet har afgivet varmen, sendes det retur til varmeværket, hvor det varmes op igen. Læs mere om hvad fjernvarme er her.

Hvor kommer fjernvarmen fra?

Det meste af vores varmen er overskudsvarme fra elproduktion og affaldsforbrænding. På Ishøj Varmeværk produceres varmen ved at afbrænde små stykker træ, som er presset hårdt sammen til små træpiller. Vores træpiller er savsmuld og andre rester fra savværksindustrien og skovbrug.  Ca. 85 % af vores fjernvarme stammer fra Co2-neutral, certificeret, bæredygtig biomasse. Fra 2025 vil fjernvarmen i Ishøj være baseret på 100 % vedvarende energi. Se miljødeklaration for fjernvarmen fra VEKS.

Er fjernvarme miljøvenligt?

85 % af vores fjernvarme stammer fra Co2-neutral, certificeret, bæredygtig biomasse. Fra 2025 vil fjernvarmen i Ishøj være baseret på 100 % vedvarende energi. Se miljødeklaration for fjernvarmen fra VEKS.

Hvordan udvikler prisen sig på fjernvarme?

Det kan vi desværre ikke sige med sikkerhed. 

Vi kan dog med sikkerhed sige, at der ikke er nogen, der tjener på at levere fjernvarme. Ishøj Forsyning er en NGO-virksomhed, vi arbejder non-profit efter hvile-i-sig-selv-princippet. Det betyder, at alle vores udgifter og indtægter skal balancere. 

Hvor længe holder et fjernvarmeanlæg?

Den tekniske levetid er ca. 25 år.

Hvorfor har jeg ikke fået fjernvarme endnu?

Vi er ved at udvikle planen for udrulning af fjernvarme i Ishøj. Følg med her på siden for at holde dig opdateret.

Kan jeg få et fjernvarmeanlæg på abonnement?

Ja. Hvis du bor i et område, hvor der tilbydes fjernvarme kan du godt få et fjernvarmeanlæg på abonnement. Læs mere om hvad et abonnement indebærer her.

Kan jeg få tilskud til afkobling af naturgas?

Læs mere om afkobling af din gasforsyning hos Evida, når du skifter til fjernvarme.

Hvad er fordelene ved fjernvarme?

Læs mere om fordelene ved fjernvarme her.