dråber-stockphoto

Vandkvalitet

Det meste af vandet i Ishøj kommer fra Ishøjs eget vandværk. Vandet kontrolleres og sikres løbende, så det er i den bedst mulige kvalitet. Vores mål er sikker forsyning af vand, så der altid løber rent vand ud af din vandhane til den bedst mulige pris.

Vandet i Ishøj kommer fra tre vandværker: 

  1. Ishøj Vandværk 
  2. HOFOR's Thorsbro vandværk
  3. Regnemark Vandværker. 

I alt bruger vi 1,2 mio. m3 vand om året i Ishøj, hvoraf 800.000 m3 kommer fra Ishøj Vandværk.

Ishøj Forsyning har ansvaret for vandet indtil din bolig/private grundskel. Vi har ikke ansvaret for dine installationer,  rør/vandledninger, men vi hjælper gerne, hvis du har har problemer eller spørgsmål . 

Her er svar på de spørgsmål, som vi får flest af i forhold til vandet i Ishøj:

Hvor hårdt er vandet i Ishøj?

Fra december 2023 bliver vandet i Ishøj gradvist sænket fra godt 20 dH til det blødere 10-12 dH. Læs alt om det blødere vand.

Mit vand er misfarvet, hvad gør jeg?

Uklart, misfarvet og koldt vand skyldes kalk og jern fra ledningssystemet. Det kan fx. opstå, når der vandledninger, der bliver repareret. Det er midlertidigt og ikke sundhedsskadeligt. Lad alle haner løbe, indtil vandet klart, det tager normalt få minutter.

Hvis man er uheldig kan jern i vandet, sætte sig i vasketøjet. Forbrugerrådet anbefaler, at lægge tøjet i vand med 1 dl citronsyre pr. 10 liter i 30 minutter. Derefter vaskes tøjet i varm sodaopløsning (3 dl soda pr. 10 liter vand), skylles, og vaskes som ved normal vask.

Hvilken temperatur skal vandet i vandhanen helst have?

Drikkevand skal helst have en temperatur på under 12 ºC, når det kommer ud af vandhanen.  En for høj temperatur kan påvirke smagsoplevelsen, og  der kan være risiko for bakterier. Hvis du synes dit drikkevand er for varmt, skal du prøve at lade vandet løbet indtil det føles koldt. 

Hvorfor lugter mit vand?

Hvis dit vand lugter af "rådne æg", er det svovlbrinte. Den lugt stammer typisk fra det varme vand og skyldes ofte manglende vedligeholdelse af varmtvandsanlægget.

Film om vandets vej

Her kan du se film om vandets vej fra grundvandet til vandhane.

Ved tryk på afspil accepterer du cookies og sporing fra den eksterne video-leverandør.