Vandbeholdere

Intet fund af PFAS-stoffer i drikkevandet i Ishøj

Vi har testet drikkevandet i Ishøj for PFAS-stoffer

Drikkevandet i Ishøj lever op til alle skærpede krav i forhold til PFAS-stoffer

Der er i øjeblikket fokus på fund af de giftige PFAS-stoffer i drikkevandet rundt omkring i Danmark. Desuden har Miljøministeriet skærpet kravene i forhold til test for PFAS-stoffer.

I Ishøj Forsyning bliver der løbende taget analyser af drikkevandet, så du fortsat kan drikke vandet fra hanen med ro i sindet.

Hvad bliver vandet analyseret for i Ishøj Forsyning?

I vores analyser holder vi særligt øje med forekomsten af en lang række stoffer, heriblandt de såkaldte PFAS-stoffer. PFAS-stoffer er en fællesbetegnelse for en lang række syntetisk fremstillet flourstoffer, som fx findes i brandslukningsskum og imprægnering. PFAS-stoffer er svære at nedbryde og ophobes derfor i miljøet.

Intet fund af PFAS-stoffer i drikkevandet i Ishøj

I Ishøj Forsyning har vi ikke tidligere fundet overskridelser i vores analyser for PFAS i drikkevandet, heller ikke efter sundhedsmyndighederne har skærpet kravene til PFAS.

Om test for PFAS-stoffer

Med den nye drikkevandsbekendtgørelse tilføjes 10 nye PFAS’stofferer til listen over stoffer, der skal måles for i drikkevandet. Dermed skal der fremover testes for i alt 22 PFAS-stoffer. Kvalitetskravet for summen af de 22 PFAS-stoffer er 0,1 mikrogram/liter. 

 

Emne