Varmeværk

Ishøj Varmeværk bliver en del af Ishøj Forsyning

Pressemeddelelse

Ishøj Forsyning har vokseværk. Fra den 1. juli har byrådet i Ishøj besluttet at samle de tre selvstændige forsyningsselskaber Ishøj Varmeværk, Ishøj Vand og Ishøj Spildevand under Ishøj Forsyning.

Ishøj Varmeværk forsyner i dag 5.200 af de godt 9.700 husstande, der er i Ishøj, herunder vores skoler, svømmehal, rådhus og bycenter, med miljøvenlig fjernvarme. Fra 1. juli 2023 bliver Ishøj Varmeværk en del af Ishøj Forsyning. For Ishøj Forsyning er det en naturlig sammenlægning af Ishøjs forsyningsydelser: ”Vi synes, det giver rigtig god mening, at vi bliver én multiforsyning, hvor vi samler vores forsyning af vand og varme med sikker afledning af spildevand under ét tag. På den måde kan vi bedre koordinere infrastrukturen, vores tjenester og brugen af ressourcer i vores forsyningsvirksomheder,” siger Ole Beckmann Skourup, der er formand for bestyrelsen i Ishøj Forsyning.

”Ved at Ishøj Varmeværk bliver en del af Ishøj Forsyning, giver det os mulighed for at sætte mere fokus på vores fjernvarmeforsyning. Det synes vi giver rigtig god mening nu, hvor Ishøj Kommunes fjernvarmeplan skal gennemføres inden år 2028 med at tilbyde alle borgere i boligområderne øst og vest for Køge Bugt Motorvejen fjernvarme, hvis de ønsker det,” siger Henrik Lemée, der er administrerende direktør i Ishøj Forsyning.

Samme fjernvarme til samme pris, service og fra samme sted

I dag leveres 90 % af Ishøjs grønne fjernvarme af VEKS, Vestegnens Kraftvarmeselskab, der er et af Europas største fjernvarme-transmissionssystemer. De sidste 10 % produceres lokalt på Ishøj Varmeværk. ”Sådan bliver det også i fremtiden,” fortæller Henrik Lemée. ”For borgerne i Ishøj, medarbejderne i forsyningerne og samarbejdspartnere byder rokeringen ikke på de store nyheder. Vi får nye kollegaer, og vi får travlt, men ellers er alt præcis, som det plejer at være. Ishøj Forsyning fortsætter det gode samarbejde med Ishøj Kommune og får ansvaret for varmeforsyning i kommunen. Borgerne i Ishøj får den samme fjernvarme til samme pris, service og fra samme sted.” 

Ishøj Forsyning er en NGO-virksomhed, hvilket betyder, at udgifter og indtægter skal balancere, og ingen skal tjene penge på virksomheden. Forsyningens formål er på robust og effektiv vis at forsyne Ishøjs borgere med vand og varme og sikker afledning af spildevand.

Emne